Άγκιστρο

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Αγκίστρου

Γενικά Στοιχεία

Αγαπητέ επισκέπτη. Σε καλωσορίζουμε στο ιαματικό τουριστικό – θερμαλιστικό κέντρο υγείας Αγκίστρου. Τόπο όμορφο με υγιεινό, γαλήνιο και ασφαλές, περιβάλλον. Τόπο που σου δίνει τη δυνατότητα ως επισκέπτη να φροντίσεις την προσωπική σωματική, ψυχική και πνευματική σου υγεία με τη χρήση του θερμού ιαματικού νερού. Συγχρόνως, έχεις τη δυνατότητα να ασκείσαι σε μία σειρά ενεργειών και δράσεων με το νερό, το περιβάλλον και με ευχαρίστηση να φροντίσεις την φυσική σου κατάσταση και την ψυχαγωγία σου.

Ιαματικός Λουτρότοπος Αγκίστρου. Τόπος με ιστορία που στάθηκε για αιώνες φίλος στη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας. Παράλληλα, γενιές ανθρώπων πειραματίσθηκαν με ευχαρίστηση σε υγιεινές συνήθειες, συμπεριφορές και στάσεις ζωής. Το Άγκιστρο και τα ιαματικά του λουτρά βρίσκονται στα σύνορα. Μόλις 8 χιλιόμετρα ανατολικά από τον σταθμό των συνόρων της χώρας μας με τη Βουλγαρία.

Φυσικά & χημικά Χαρακτηριστικά του ιαματικού νερού: Ομάδα επιστημόνων – συνεργατών των λουτρών μελέτησε με λεπτομέρεια κάθε φυσική, χημική, φυσικοχημική, βιολογική παράμετρο του θερμού ολιγομεταλλικού νερού προκειμένου να γνωρίσουμε την ιαματική του «ταυτότητα» και να τεκμηριώσουμε τις ιδιότητές του έτσι ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο στη φροντίδα της ανθρώπινης υγείας. Η προέλευση του ιαματικού νερού, η φυσική θερμοκρασία, τα χημικά στοιχεία, η παροχή, τα ιχνοστοιχεία, το κρυοσκοπικό σημείο, η μεταλλικότητα, αξιολογήθηκαν με επιμέλεια και δόθηκε   η «ταυτότητα του ιαματικού νερού των λουτρών μας» που είναι και η εξής:

Μετεωρικό, Ομοιόθερμο, Ολιγομεταλλικό, Νατριούχο, Ασβεστούχο, Θειϊκό, Οξυανθρακούχο, Καλιούχο, Φθοριούχο, Υποτονικό, Ιαματικό Νερό

Το ιαματικό νερό Αγκίστρου ως μέσο φροντίδας της ανθρώπινης υγείας:

Η ευεργετική επίδραση του ιαματικού μας νερού μελετήθηκε από επιστημονική ομάδα και είναι εμφανής από τις μαρτυρίες-εμπειρίες των επισκεπτών μας. Οι θεραπευτικές ενδείξεις σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής του υπουργείου είναι οι εξής:

Φροντίδα για α) Παθήσεις των αρθρώσεων , β) Προβλήματα ρευματικά και κινητικά, γ) Παθήσεις του κυκλοφορικού και νευρικού συστήματος, δ) Δερματοπάθειες

Εγκαταστάσεις – Περιβάλλον : Στο μοναδικό υγιές και γαλήνιο φυσικό περιβάλλον υπάρχουν εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας με επτά ομαδικούς λουτήρες σε ατομική χρήση με άφθονη παροχή ιαματικού νερού. Σύγχρονα ξενοδοχεία για τη διαμονή σας , εστιατόρια με γνήσια τοπικά προϊόντα, καφέ αναψυκτήρια, παιδική χαρά, μονοπάτια υγείας στο δασικό οικοσύστημα για την άσκηση της φυσικής σας κατάστασης. Πλούσια χλωρίδα με σπάνια αγριολούλουδα συγκροτούν το θερμαλιστικό-τουριστικό σύστημα υγείας Αγκίστρου.

Οι άνθρωποί του σας καλωσορίζουν   και σας εύχονται μία ευχάριστη διαμονή.

Επικοινωνία

Λουτρά Αγκίστρου

Τηλ: +3023230 41420

Δικτυακός τόπος: www.hamamagistro.gr

Email: info@hamamagistro.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close