Λαγκαδά

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Λαγκαδά

Γενικά Στοιχεία

Στην κοιλάδα της Μυγδονίας, σε μια όαση πρασίνου 100 στρεμμάτων και μόλις 2 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Λαγκαδά, βρίσκονται τα ομώνυμα ιαματικά λουτρά. Η εξέλιξη των λουτρών του Λαγκαδά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία, τις κοινωνικές συνθήκες, τις παραδόσεις, την τέχνη και τον πολιτισμό, όπως διαμορφώθηκαν μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
Οι πρώτες εγκαταστάσεις λουτροθεραπείας στην περιοχή του Λαγκαδά, χρονολογούνται από το 900 μ.Χ. και η παράδοση αναφέρει πως κατασκευάσθηκαν από τον στρατιωτικό γιατρό του Βυζαντίου Ιουστινιανό. Σήμερα σώζονται και βρίσκονται σε χρήση δύο βυζαντινές δεξαμενές του 900 και του 1400 μ.Χ. Γεωγράφοι και περιηγητές αναφέρονται κατά το 1670 μ.Χ. στις βυζαντινές εγκαταστάσεις, με ιδιαίτερη αναφορά στο «θαυμάσιο μαρμάρινο ομαδικό λουτήρα». Η συστηματική οργάνωση των λουτρών άρχισε το 1925 και σήμερα ο Λαγκαδάς είναι μια μεγάλη και σύγχρονη λουτρόπολη.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού της πηγής είναι 57,5ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο Cl- Na- K-Br-I-B- Sr- Li ιαματικό νερό δήμου Λαγκαδά

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, γυναικολογικές παθήσεις, δερματοπάθειες, παθήσεις των νεφρών

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Η λουτρόπολη του Λαγκαδά διαθέτει δύο βυζαντινούς λουτήρες, οι οποίοι χρονολογούνται το 900 μ.Χ και 1400 μ.Χ., δύο σύγχρονους ομαδικούς λουτήρες, 21 ατομικά υδρομασάζ και 20 ατομικούς λουτήρες. Με βάση το ιαματικό νερό σχεδιάστηκαν θεραπείες για το σώμα και το πρόσωπο, περιποιήσεις ομορφιάς και αποκατάστασης, προσαρμοσμένες στις προσωπικές ανάγκες των επισκεπτών. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, επτά ημέρες την εβδομάδα. Οι ώρες λειτουργίας κατά τη θερινή περίοδο είναι 07:00 π.μ.-23:00μ.μ. και κατά τη χειμερινή 08:00 π.μ.- 01:00 μ.μ. Μέσα στη λουτρόπολη λειτουργεί ξενοδοχείο και εστιατόριο.

Επικοινωνία

Λουτρά

Τηλ.:23940 22221, 22165

Δικτυακός τόπος: www.loutralagada.gr

Δήμος

Τηλ.: 23943-30200, 30203

Δικτυακός τόπος: www.lagadas.gr

Που βρισκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close