Σουρωτής

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Σουρωτής

Γενικά Στοιχεία

Η αστείρευτη πηγή της Σουρωτής αναβλύζει το διάσημο νερό της από την αρχαιότητα. Στους τοπικούς θρύλους αναφέρεται ότι οι ευγενείς προτιμούσαν το δροσιστικό νερό της πηγής για τα συμπόσιά τους. Γύρω στα 1900, κοντά στην πηγή άρχισαν να κτίζονται τα πρώτα σπίτια που αποτέλεσαν αρχή για τον μετέπειτα οικισμό της Σουρωτής. Το 1917 Γάλλοι αξιωματικοί δημιούργησαν εκεί το πρώτο υποτυπώδες εμφιαλωτήριο, ενθουσιασμένοι από την εξαιρετική ποιότητα του νερού. Εκεί εμφιάλωναν το νερό για τους ανώτατους αξιωματικούς και έστελναν ποσότητες νερού στη Γαλλία. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και οι Σέρβοι που εγκαταστάθηκαν εκεί με τη σερβική μεραρχία Μοράβα. Έκτισαν ένα διόρωφο κτίριο όπου στέγασαν το εμφιαλωτήριο και το ονόμασαν «KisepeBoda», που σημαίνει υπόξινο νερό. Το 1930, σύμφωνα με απόκομμα εφημερίδας της εποχής (ΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.), ο τότε πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος δήλωσε δημοσίως ότι: “Το νερό Σουρωτή είναι εφάμιλλο με τα ευρωπαϊκά, αν όχι ανώτερο από αυτά”.

Ιαματικό Νερό

Θερμοκρασία: 16ο C

Χαρακτηρισμός: Ψυχρό, όξινο, οξυανθρακικό, ασβεστούχο, μαγνησιούχο, σιδηρούχο, (CO2, HCO3 Ca2+, Mg2+, Fe) , υποτονικό ιαματικό νερό

Θεραπευτικές ενδείξεις: Ο φυσικός πόρος της πηγής Σουρωτής, προσφέρεται για υδροθεραπεία με τη μέθοδο της ποσιθεραπείας σε παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, νεφρολιθιάσεων και σιδηροπενικής αναιμίας καθώς επίσης και με την μέθοδο της λουτροθεραπείας σε περιπτώσεις ήπιων περιφερικών αποφρακτικών αγγειοπαθειών και ήπιας αρτηριακής υπέρτασης.

Εγκαταστάσεις

Τα προϊόντα της Σουρωτής Α.Ε. εμφιαλώνονται στα υπερσύγχρονα εργοστάσιά της στην τοποθεσία Σουρωτή στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα η επιχείρηση αριθμεί δύο εμφιαλωτήρια με τέσσερις πλήρεις γραμμές παραγωγής, μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, 125 μόνιμους ειδικευμένους εργαζόμενους, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις 7.500 τ.μ., υποκατάστημα στην Αθήνα και νέα προϊόντα, ενώ ανοίγει νέους ορίζοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επικοινωνία

Σουρωτή A.E.:

Τηλ.: 23960 41182, 41739, 41590

Fax: 23960 41437

Δικτυακός τόπος: www.souroti.gr

Δήμος:

Τηλ.: 2313-300700

Δικτυακός τόπος: www.dimosthermis.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close