Νέας Απολλωνίας

by Super User

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Ιαματικός Φυσικός Πόρος Νέας Απολλωνίας

Γενικά Στοιχεία

Στο γαλήνιο και ήρεμο λιμναίο οικοσύστημα Βόλβης λειτουργεί η λουτρόπολη «Νέα Απολλωνία». Τη διαχείριση ασκεί η δημοτική επιχείρηση δήμου Βόλβης. Πρόκειται για ιαματικά λουτρά που προσφέρουν θεραπεία αλλά και ευεξία, πρόληψη ή και αποκατάσταση. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην ευρύτερη περιοχή κάνοντας μια στάση στην Ολυμπιάδα και στα αρχαία Στάγειρα. Στην περιοχή αυτή οι ανασκαφές αποκάλυψαν μακεδονική πόλη που χτίστηκε πιθανώς τον 5ο αιώνα π.Χ. Η πόλη αυτή αναπτύχθηκε ιδιαίτερα την εποχή του Μ.Αλεξάνδρου και κατοικήθηκε έως τους Βυζαντινούς χρόνους.

Ιαματικό Νερό

Η θερμοκρασία του νερού είναι 38-57ο C

Χαρακτηρισμός: Υπέρθερμο NaKSO4- HCO3- FBr- υδροθειούχο, υποτονικό, ασθενώς ραδιενεργό, ιαματικό νερό δήμου Βόλβης

Θεραπευτικές Ενδείξεις: Ρευματισμοί,  ισχιαλγίες, οσφυαλγίες,  επικονδυλίτιδες,  παθήσεις κινητικού συστήματος,  αυχενικό σύνδρομο,  οστεοπόρωση,ημικρανίες, δερματολογικές παθήσεις, γυναικολογικές παθήσεις, παθήσεις της ουροδόχου κύστης,  ρινίτιδες,  ιγμορίτιδες,  φαρυγγίτιδες και λαρυγγίτιδες,  χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αλλεργικό άσθμα

Εγκαταστάσεις θερμαλισμού υγείας

Η επιχείρηση στεγάζει υδροθεραπευτήριο με κλειστή πισίνα 30 ατόμων και με 54 ατομικούς λουτήρες. Επίσης, στον κάτω όροφο του ξενοδοχείου Αριστοτέλης στεγάζεται τμήμα σπα με υδρομασάζ, ατομικούς λουτήρες, σάουνα και χαμάμ. Στο υδροθεραπευτήριο και στο τμήμα σπα γίνεται αποκλειστική χρήση του ιαματικού νερού που πηγάζει στους 57°C και παρέχεται στους επισκέπτες στη θερμοκρασία που επιθυμούν. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν όλο το χρόνο και όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης υπάρχουν διάφορες εγκαταστάσεις διαμονής κι εστίασης.

Επικοινωνία

Λουτρά:

Τηλ: 23930 41510, 42142, 42150

Fax: 23930 42088

Δικτυακός τόπος: www.apollonia-spa.gr

Δήμος:

Τηλ.: 2393041207

Fax: 2393041114

Δικτυακός τόπος: www.dimosvolvis.gr

Που βρίσκονται;

Φωτογραφίες

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Copyright © 2024 ThermalSprings. All rights reserved. Development by SmartWebDesign

close