Home Νέα - Ανακοινώσεις ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

by Super User
salsom09

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες εξωστρέφειας των Ελληνικών Ιαματικών πηγών ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών και 4 Δήμοι-μέλη του συμμετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association) που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο Salsomaggiore της Ιταλίας το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου 2016.

Την πρώτη ημέρα έγινε παρουσίαση τεσσάρων πολιτιστικών διαδρομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια συνεδρίασε η Επιτροπή Επικοινωνίας και Τουρισμού (Commission Communication and Tourism) της EHTTA στην οποία αναλύθηκε και συμφωνήθηκε, από τα στελέχη marketing των Ιαματικών Πηγών, η επικοινωνιακή στρατηγική της EHTTA για το επόμενο διάστημα.

salsom1

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της EHTTA στην οποία συμμετείχαν Σύνδεσμοι Δήμων και Περιφερειών αλλά και μεμονωμένες Ιαματικές πηγές από την Μ.Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ουγγαρία, Γερμανία, Τσεχία, Τουρκία, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν και Ελλάδα. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις σε θέματα προϋπολογισμού-ισολογισμού της EHTTA, απολογισμού δράσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και δικτύωσης των μελών, επικοινωνίας και marketing. Ακόμη αναλύθηκε από τη επιστημονική επιτροπή (Scientific Committee) της EHTTA, το φιλόδοξο πρόγραμμα ATLAS που στόχο έχει την καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών όλων των Ιαματικών πηγών της Ευρωπαϊκής ηπείρου σε ένα σύστημα GIS.

Την επόμενη ημέρα τα μέλη της EHTTA επισκέφθηκαν τις Ιαματικές πηγές της περιοχής Terme Berzieri and Terme Zoja in Salsomaggiore – Terme Respighi in Tabiano, οι οποίες εξειδικεύονται στην εισπνοθεραπεία, στην λουτροθεραπεία και στην παραγωγή καλλυντικών από τον φυσικό πόρο.

salsom10

Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, το μέλος του Δημ. Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ.Χρήστος Παπαστεργίου, ο Γ.Γ του ΣΔΙΠΕ κ.Δανάς Μάρκος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ.Γκιώνης Γιώργος και ο Αντιδήμαρχος κ.Σακελλαρίου Αναστάσιος, ο Δήμαρχος Αλμωπίας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ.Μπίνος Δημήτρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος των Λουτρών Πόζαρ κ.Δήμτσης Χρήστος καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κετικίδης και ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ κ. Χρήστος Δόντσος, η Δημ.Σύμβουλος Καβάλας, υπεύθυνη του πηλοθεραπευτηρίου των Κρηνίδων και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Κλωνάρη Μαρία, ο Δημ. Σύμβουλος Καβάλας κ.Τσουρουκίδης Ανέστης και το στέλεχος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κ.Μπάτης Νίκος, ενώ για πρώτη φορά εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Ρόδου από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τουρισμού και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Χατζηλαζάρου Μαρίζα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, και ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου της Ελληνικής συμμετοχής, πως κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συμφωνήθηκε η διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της EHTTA στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων το φθινόπωρο του 2017 και αντίστοιχα η διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης στο Δήμο Αλμωπίας την άνοιξη του 2019.

salsom11

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Γιάννης Καραγιάννης με αφορμή την συνεδρίαση δήλωσε «Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας με επιμονή και προσήλωση θα συνεχίσει να εφαρμόζει την στρατηγική εξωστρέφειας που συμφωνήθηκε στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Η επαφή των Ελληνικών Ιαματικών πηγών με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα είναι ένα από τα κενά που πρέπει να καλύψουμε και μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον Ελληνικό Τουρισμό Υγείας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την πολυεπίπεδη προσπάθεια μας στα θέματα των αναγνωρίσεων των φυσικών πόρων ως ιαματικών, των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων υδροθεραπείας, των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν τις επενδύσεις, και βέβαια την εγκαθίδρυση του σύγχρονου management στις Ιαματικές πηγές μέσα από workshops σε όλη την Ελλάδα »

Σχετικά με εμάς

Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών πηγών Ελλάδας | Προάγουμε τους φυσικούς ιαματικούς πόρους της χώρας μας, μέσω μίας πληθώρας δράσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ